Lesbian Festival Nijmegen

11 – 12 – 13 oktober 2019

Lesbian Festival Nijmegen

Een weekend vol met activiteiten en met een feest voor vrouwen.

De reden dat we het Lesbian Festival organiseren is omdat we graag vrouwen meer in hun kracht willen zetten en met elkaar willen verbinden. Wij willen lesbische vrouwen, biseksuele vrouwen en transgenders de mogelijkheid bieden om elkaar te ontmoeten en om met elkaar in gesprek te gaan over onderwerpen op het gebied van diversiteit. Dit middels activiteiten zoals lezingen, workshops, optredens en op het gebied van sport en bewegen.

Er is voor dit weekend gekozen omdat op 11 oktober de jaarlijkse Coming Out Dag valt. Op vrijdag 11 oktober vindt er een samenwerking plaats met Bibliotheek Gelderland Zuid, COC Nijmegen en School’s Out. Deze avond is gemengd, de rest van het weekend is alleen voor vrouwen.

Voor vrouwen en door vrouwen: wij willen bij de totstandkoming van het kleinschalig en betaalbaar weekend gebruik maken van roze en homovriendelijke mensen en organisaties. Zijn jullie geïnteresseerd om een bijdrage te leveren aan het festival? Heb je ideeën of is jouw bedrijf van toegevoegde waarde? Neem dan contact met me op via contact@spotforall.nl. Mij lijkt dit erg leuk!

Activiteiten:

Het programma zal richting het Lesbian Festival steeds concreter worden ingevuld op onze website.

 • Vrijdag 11 oktober:
  Qleurig (3e editie) in samenwerking met bibliotheek, SchoolsOut en COC.
  Dit is op Coming Out Dag. Vandaar dat deze avond gemengd zal zijn.
  De avond zal, voor wie wil, afgesloten worden in bar ThomTom waar die avond House of ThomTom is.
 • Zaterdag 12 oktober:
  Overdag: 3 workshops:
  – Gebarentaal in samenwerking met Het Roze Gebaar.
  – Zelfverdediging / kickboxing.
  – Lesbisch en geloof.
  ‘s Avonds is er een feest in samenwerking met Lekker Lesbisch Lamineren. De avond vindt plaats in bar ThomTom.
 • Zondag 13 oktober:
  Wandelen, lunch en theatersport van MindMix. Dit alles in samenwerking met Poink.

“Een heel weekend activiteiten:
sporten, workshops, dansen, wandelen?
We proberen een divers programma op de stellen.

Wat zou jij willen doen dit weekend?”

Arianne de Bruin

Oprichter SPOT for all

Samenwerking

Veel activiteiten en evenementen organiseert SPOTforall samen met andere organisaties zoals Keizer Karel, ThomTom, gemeente Nijmegen, GSN. Samenwerking vinden we belangrijk. Op deze manier doe je het samen en kun je meer bereiken. SPOT wil vooral zorgen voor ontmoeting en verbinding en dit kan niet zonder anderen.

Keizer Karel

Een sportieve samenwerking met homovolleybalvereniging Keizer Karel. Elk jaar organiseren we samen rond Coming Outdag een volleybalactiviteit. Eerst een warming up, dan spelvormen om het volleyballen (beter) onder de knie te krijgen en vervolgens natuurlijk het spelen van enkele partijtjes. Na dit alles is er voor wie wil de gelegenheid om in de kantine een drankje te drinken.
Het is een gemengde activiteit: iedereen is welkom, of je roze bent of niet. Of je sportervaring hebt of niet, is niet belangrijk. De gezelligheid staat voorop.

WEBSITE

Thomtom

Een bar die niet gecompliceerd doet over homo, bi, lesbo, trans of wat dan ook. Dit is de thuisbasis van SPOTforall als het gaat om activiteiten die in horeca Nijmegen plaats vinden. SPOT organiseert hier samen met ThomTom haar pubquizzen en wijn- en bierproeverijen.
De pubquizzen vinden een aantal malen per jaar plaats en hebben een bepaald thema, bijvoorbeeld “regenboog” of “muziek”. De wijn- en bierproeverij vindt 1x per jaar plaats.

WEBSITE

GSN

Gay Sport Nijmegen (GSN) wil via sport LHBT+ emancipatie stimuleren, een veilig en positief sportklimaat creëren en de integratie van LHBT+ gemeenschap bevorderen. Dit past heel goed bij de uitgangspunten van SPOTforall. Samen organiseren we ons jaarlijkse Pink Summer Sports toernooi rond pinksteren met (zaal)voetbal, volleybal, badminton en zwemmen.
Daarnaast wordt er samen met GSN naar toe gewerkt om de EuroGames in 2022 naar Nijmegen te halen.

WEBSITE

Gemeente Nijmegen

Diverse evenementen die SPOTforall organiseert worden deels gefinancierd door gemeente Nijmegen. Een goed voorbeeld is de hele organisatie rondom de EuroGames. In samenwerking met de gemeente, zowel als gesprekspartner als gedeeltelijk subsidieverstrekker, staan we sterk en hopen wij de toewijzing door EGLSF gegund te krijgen om in 2022 de EuroGames in Nijmegen te verzorgen. Nijmegen als regenboogstad: we willen onze stad nog meer op de kaart zetten door onder andere dit te organiseren!

WEBSITE

Overige organisaties

Daarnaast gaat SPOTforall regelmatig andere kortdurende samenwerkingen aan. Zo schuift SPOT maandelijks aan bij het centrale Nijmeegse overleg om de Coming Outdag te organiseren. Tevens worden er samenwerkingen aangegaan richting de organisatie van het Lesbian Festival in Nijmegen.
SPOTforall krijgt steeds meer naamsbekendheid en wordt inmiddels ook in andere steden gevraagd om activiteiten te organiseren. Wil jij dat ook voor jouw stad? Neem dan contact op met ons!

CONTACT

Wil jij met ons samenwerken of heeft jouw organisatie een activiteit welke aansluit op ons aanbod?

Laten we contact leggen:
Diverse locaties, zie onze activiteiten.